Когато някой тенисист прохожда в големия спорт, винаги е подражавал на някого като по-малък или поне си е имал своите идоли. Обикновено за такива са избирани най-добрите в историята - Пийт Сампрас, Роджър Федерер, Борис Бекер, Рафа Надал, Новак Джокович и т.н. 

Е, оказа се, че вече във вдъхновение на прохождащи тенисисти се е превърнал и първата ракета на България Григор Димитров. Макар и само на 25 години, той е примерът за подражание на не много по-малкия от него италианец Франческо Салвиато. 

Само на 22 години и в момента 1425-и в света, той се надява през тази година да направи своя пробив на най-високо ниво и сподели от какво се мотивира и кои са силните му страни. А и как във всичко това е замесен Гришо. 

"Тенисът е моята страст от 7-годишен, но едва наскоро се превърна в начина ми на прехрана. Ако ме питате какъв е стилът ми, обичам да играя близо до основната линия и ако мога, да контролирам разиграването с форхенда си."

"Винаги съм предпочитал да играя на твърди настилки, където мога да използвам скоростта си. Но нямам нищо против да играя и на червено. Има един тенисист от АТР, на когото наистина се възхищавам и това е Григор Димитров. Опитвам се да играя като него, той ме вдъхновява", сподели Франческо Салвиато пред медиите в родината си. 

Все още неговият ранкинг е твърде нисък, за да има какъвто и да било шанс да се изправи срещу идола си. Но ако получи уайлдкард за турнира от сериите Мастърс в Рим през май, както се очаква, може и да има подобна неочаквана среща между двамата.