Аржентинският специалист Франко Давин, който има две титли от Големия шлем като треньор, вероятно ще започне работа с най-добрия български тенисист Григор Димитров, коментира журналистът Асен Григоров пред Нова телевизия. Срещата с него е една от причините Григор да пропусне срещата за Купа Дейвис срещу Унгария, която "трикольорите" загубиха с 2:3

45-годишният Давин за последно тренира на Хуан Мартин Дел Потро, с когото се разделиха наскоро след повече от седем години съвместна работа. Той е бивш капитан на националния отбор на Аржентина за купа "Дейвис" в периода 1999-2001.

В последствие работи за кратко с Гийермо Кория, а след това и с Гастон Гаудио, който под негово ръководство през 2004 година печели "Ролан Гарос". През 2009 година той е наставник на Дел Потро при триумфа му на Откритото първенство на САЩ.

Българинът ще бъде с Давин на първите две състезания от Азиатското турне в Куала Лумпур (28 септември - 4 октомври) и в Токио (5-11 октомври), които ще бъдат като пробен период за взаимодействието между двамата.

Като професионален тенисист Давин достига до 30-ото място в световната ранглиста. Левичарят печели три титли в турнирите на АТП. Той играе бекхенд с една ръка, както и Димитров.

Хасковлията в момента се готви с Йохан Йортегрен от шведската академия "Good to Great", след като през юли се раздели с австралийския спец Роджър Рашийд.

Мениджърът на Григор Димитров защити тенисиста

„Имаше причина точно тази събота и неделя да остане в Монте Карло. Това беше единствен момент, в който той можеше да се види с един човек, който евентуално ще бъде следващият му треньор“, сподели Григоров.

„Тази уговорка да се срещнат, да се видят, да говорят можеше да стане сега. Човекът се казва Франко Давин, един от малкото треньори, изкарали двама спечелили Голям шлем. Единият е Гастон Гаудио, който спечели Ролан Гарос 2004, другият е Хуан Мартин Дел Потро, шампион на US Open.“

„Григор и Франко Давин са се видели и разбрали, заминават днес заедно за Куала Лумпур. Ще бъдат заедно следващите два турнира проучвателно - Куала Лумпур и Токио. Ако всичко е наред, ще продължат нататък“, допълни журналистът.