България загуби от Унгария и остава във втора група на зона Европа/Африка в турнира за Купа Дейвис, неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. В първия сингъл за деня Александър Лазов отстъпи пред Мартон Фучович с 3:6, 4:6, 2:6 за 2:17 часа на червените кортове в Националния тенис център в София.

Така унгарците имат непреодолим аванс от 3:1 победи. В петък те спечелиха двата сингъла, а в събота българите върнаха донякъде интригата с победата на двойки. Сега обаче вече всичко е решено. 

В последния сингъл ще се изправят Димитър Кузманов и Петер Наги, но той ще се играе във формат два от три сета. Мачът е без никакво значение за крайния изход от този сблъсък за Купа Дейвис. 

Иначе в днешния мач, Фучович имаше предимство през целия мач. Само един пробив беше достатъчен на унгареца, за да спечели първия сет с 6:3. Той взе подаването на българина в шестия гейм, повеждайки с 4:2.

Фучович започна с пробив в началото на втората част, но Лазов изравни за 2:2. Българинът обаче загуби още в следващия гейм, когато сервираше. Съперникът му поведе с 3:2 и до края на сета нямаше проблеми.

В третия сет Фучович стигна до 4:1 с два пробива и без проблеми приключи двубоя. "Съжалявам както за края на втория сет, така и за първия сет. През целия мач бях в изоставаща позиция", каза Лазов след срещата.