Бащата на Григор Димитров Димитър Господинов защити своя син след обвиненията, че не е защитавал цветовете на България. Националите ни загубиха плейофа за участие в Първа група на Евро-африканската зона за Купа Дейвис от състава на Унгария.

Димитър Господинов обяви пред btv, че програмата на ракета номер 1 на България е била изготвена много по-рано, за да бъде променена.

Освен това, Господинов нападна капитана на българския национален тим Тодор Енев, който разкритикува поведението на Григор Димитров, с мотива, че е участвал в изминалите мачове единствено, за да си подсигури участие на Олимпиадата догодина.

Коментарната рубрика „Греда“ е свързана с темата „Григор Димитров“

"Програмата се прави преди една година. Кой ти казва, че ще играе България за първа група септември месец? Преди една година, ако сме го заели това нещо, може би програмата щеше да бъде съставена по друг начин", заяви бащата на Григор Димитров.

"Григор винаги е играл за България. Може би е един от малкото, които през последните четири години всяка една година е играл за България", добави Господинов.

„Няма как да се нарушават принципите. Скоро ще излезем с голямо изявление в медиите по повод изказванията на Тодор Енев, ще разберете много неща.“

Господинов отрече информациите, че Григор е играл за България само за да си осигури участие на Олимпиадата в Рио.

„Нищо подобно. Някой като не може да си свърши работата, не можем да търсим причината в някой друг. Защо трябва да търсите причината в един спортист? Не намирам някаква причина затова.“

„Защо да съжалява? Той си има програма и си следва неговата програма. Купа Дейвис не влиза в програмата му. В процес на търсене е на нов треньор, друго не мога да кажа.“