Фабио Фонини сензационно победи Рафаел Надал на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. По време на двубоя италианецът имаше доста подкрепа от италианци. Той обаче е наясно, че почти всички хора, които ще гледат на живо финала му с Душан Лайович, са искали да наблюдават 11-кратния шампион Надал.

"Живея наблизо и това е шанс за хората да дойдат и да ме гледат как играя. Не знам колко ще бъдат за финала, но това не е мой проблем. Това е негов проблем. Надявам се да дойдат много хора", сподели италианецът.

"Някои не са доволни, разбира се, защото на 99,9% Рафа е на финал. Така че знам, че ще бъде много трудно. Не само за мен, но и за него. Това е изненадващ финал, защото и двамата не бяхме фаворити в полуфиналите. Той игра много добре през цялата седмица, видях го как игра срещу Доминик (Тийм)."

"Видях го да играе и в първия мач, той победи Гофен. И дори и когато губеше с 1:5 от Медведев в първия сет играеше много добре. Ще бъде много трудно. Той няма какво да загуби. Аз нямам какво да губя. Започваме 50:50. Дори и да съм по-напред като ранкинг, знам, че ще трябва да тичам много."