Рафаел Надал призна, че е изиграл един от най-лошите мачове в кариерата си, което доведе до изненадващото поражение с 4:6, 2:6 от Фабио Фонини на четвъртфиналите в Монте Карло.

В Княжеството Надал има 11 титли и през годините бе допускал едва четири поражения преди да дойде това от италианеца.

"Визията беше ясна, но изиграх много лош мач срещу добър съперник, така че в тази ситуация има какво да губиш. Това се случи този следобед. Беше тежък ден, а той беше труден съперник."

"Беше от тези дни, в които всичко се обърква. Може би изиграх един от най-лошите си мачове на клей за 14 години. И днес заслужавах да загубя, защото играх срещу играч, който беше по-добър от мен."

"Винаги очаквам най-доброто, но трябва да си готов да приемеш негативните неща. Това е. Просто пропусната възможност в много важен за мен турнир. Тъжен съм, разбира се. Но е вярно, че дори и това да бе добър шанс за мен да започна сезона на клей по перфектен начин, не се получи."

"Можем да говорим за технически или тактически неща, но просто е от тези дни, в които чувството го няма изобщо. Когато се случи, е трудно да намериш обяснението.

Надал призна, че все още не е и на 100% след контузията, заради която не излезе в полуфинала на Мастърса в Маями срещу Роджър Федерер. "Връщам се от трудни моменти по отношение на контузии, на психическо здраве, не беше лесно да приема всички неща, през които преминавам. Проблемът е, че понякога сме свикнали да сме много солидни през цялото време и да печелим дори като се връщаме от контузии, а не е лесно."

"По-трудно е да задържаш постоянно ниво всеки ден дори когато нямаш увереност от последователни турнири или последователни мачове. От това се нуждая. Дори и да съм конкурентен във всички турнири, в които играя, тези прекъсвания създават нестабилност", допълни Надал, който през следващата седмица ще играе в Барселона.