Роджър Федерер надигра Матео Беретини в два сета – в отделните части 7-6 (2), 6-3, за да остане в борбата за продължаване към полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон.

Швейцарецът, шесткратен шампион в надпреварата, влезе в сблъсъка с дебютанта от Италия след поражение от Доминик Тийм на старта и нямаше алтернатива на успеха в опит да запази надеждите си за класиране напред живи. Първият сет между двамата протече при явно преимущество за сервиращите, като Маестрото получи сетбол при сервис на Беретини в 12-ия гейм, но не успя да го оползотвори и така закономерно се достигна до тайбрек.

В него Федерер бе категоричен и не остави шансове на младия си опонент, печелейки със 7-2 точки. Очевидно разочарован от края на предишния сет, Беретини стартира лошо във втората част и бе пробит още при първото си подаване. Италианецът получи три възможности за рибрейк в осмия гейм, но ги пропиля, а впоследствие се пропука на собствен сервис в деветия, а с това бе сложен и край на срещата за точно един час и 20 минути.

Така, Федерер се върна обратно в битката за място сред полуфиналистите в английската столица, докато Беретини вече няма шансове за продължаване напред към последните четири, след като отстъпи на Новак Джокович в първия си двубой. Сърбинът излиза срещу Тийм във вечерния сблъсък от група Бьорн Борг, който вероятно ще определи и тенисиста, завършил на първата позиция в групата. /БГНЕС