Световният номер 3 Роджър Федерер изтъкна, че не е особено притеснен от загубата от Доминик Тийм, която допусна в откриващия си мач на Финалите на АТП в Лондон миналата вечер. Австриецът спечели двубоя със 7-5, 7-5, а Федерер ще трябва да търси победи в оставащите си два мача с Матео Беретини и Новак Джокович, за да продължи към осминафиналите на надпреварата.

"От тук-нататък този турнир за мен става като всички останали, нямам право на повече загуби. Така е било всяка седмица през последните 20 години, така че от тази гледна точка няма нищо ново", сподели след поражението Федерер, който призна, че съперникът му е играл на високо ниво. "Той игра добре. Слабият ми старт не помогна, но успях да се върна в сета, след което мачът бе равностоен доста дълго време. Мисля, че Доминик се отбраняваше много добре, когато му се налагаше, бе на топ ниво като за мач от първия кръг, докато аз не бях достатъчно добре", допълни швейцарецът.

Във втория си мач в Лондон Федерер ще се изправи срещу Беретини във вторник не преди 15:00 часа българско време, докато Тийм среща Джокович не преди 21:00 часа.