Доминик Тийм спечели за трети пореден път срещу швейцареца Роджър Федерер и даде сериозна заявка за класиране на полуфиналите на заключителния за годината турнир на АТП в Лондон.

Финалистът от "Ролан Гарос" се наложи над 20-кратния победител в "Големия шлем" със 7:5, 7:5 за час и 42 минути игра и заедно с Новак Джокович, който по-рано днес победи в два сета италианеца Матео Беретини, оглави класирането в група "Бьорн Борг".

Тийм започна отлично мача и проби Федерер още в първия гейм, но Маестрото скоро отговори за 2:2. Последва размяна на геймове до 11-ия, в който Тийм получи нов шанс за пробив и го използва, за да поведе с 6:5. Малко след това той успя да затвори и първата част.

Във втория сет ситуацията бе почти идентична. До 5:5 двамата печелеха подаванията си без особени трудности, но в 11-ия гейм Тийм отново проби. Австриецът показа известни колебания в следващия гейм на свой сервис, но Федерер не успя да върне пробива при нито една от двете си възможности и така крайният успех отново се оказа в полза на Тийм.

В понеделник стартира турнирът и за четиримата в група "Андре Агаси". Програмата за втория ден на турнира предлага двубоите Даниил Медведев (Русия) - Стефанос Циципас (Гърция) и Рафаел Надал (Испания) - Александър Зверев (Германия).