Роджър Федерер остана доволен от своите представяне, въпреки драматичната загуба в продължилия над 3 часа полуфинал в Париж срещу Новак Джокович.

"Мисля, че моето ниво бе добро. Определено има неща, за които съжалявам. Когато загубиш равностоен двубой като този винаги има такива неща. Независимо къде са в мача", заяви Маестрото, който загуби шансовете си да завърши годината под №1.

"Но като цяло беше добър турнир. Мога да погледна назад и мисля, че определено си струваше да дойда в Париж. Посрещането бе страхотно. Играх добър тенис, така че съм щастлив.

Федерер не пропусна и да поздрави Джокович, който е в серия от 22 поредни победи преди финала с Карен Хачанов в неделя.
При успех в този двубой сърбинът ще изравни Рафаел Надал на върха по титли от Мастърс турнири с 33.

"Новак очевидно е в серия. Усеща се. Защитава много добре своя сервис. Мисля, че направих каквото и винаги. И накрая се реши от някои дребни детайли."

"Доволен съм от моята игра. По-добра е от миналата седмица в Базел. Там спечелих турнира, а тук играх полуфинал и бе нужен някой от калибъра на Новак, за да ме победи. Така че всичко е наред. Гледам напред към почивката и добрата подготовка за Лондон."

В английската столица швейцарецът ще търси своята първа титла от Финалите в АТР от 2011 година насам.

"Миналата седмица взех титлата и това ми даде много увереност. Спасих много шансове за пробив. Не бях напрегнат. Не бях нервен. Така че свикнах отново да играя мачове. Ще играем срещу топ 10 от първия мач. Не е лесно. Тялото ми е във форма. Психически също съм добре. Достигнах полуфиналите, мога да съм доволен."