Световният №3 Роджър Федерер сподели, че се надява неговият голям конкурент Рафаел Надал да стигна до първото място в ранглистата още тази седмица.

Надал има възможност да направи това за първи път от три години, а за целта трябва да достигне полуфиналите на Мастърса в Монреал.

Монреал – нов шанс за Григор, Федерер и Надал отново в действие

31-годишният испанец е поставен под №1 в Канада при отсъствието на контузения Анди Мъри, а според Федерер Матадора заслужава да бъде над всички останали.

"Би било страхотно. Спомням си, когато той беше контузен в края на миналия сезон, а сега той е на няколко мача от първото място в света. От една страна изглежда много далеч, но е много близо, така че росто трябва да остане фокусиран и се надявам да го направи. Ако не, ще бъда щастлив, че Анди (Мъри) ще има още една седмица като №1, защото неговата серия от миналата година също бе изключителна."

"Имам огромно уважение към Анди за начина, по който успя да завърши годината като №1. В близко бъдеще най-вероятно ще има смяна на световния №1 и се надявам Рафа отново да стигне дотам. Той ще го заслужава напълно след 10-ата титла от Ролан Гарос"

Един бог с ракета на 36

А относно своите очаквания за предстоящия Мастърс в Монреал, Федерер коментира: "Тези Мастърси, които спечелих през лятото или в американското лято през март изглеждат доста отдавна. В момента съм в преход, както повечето играчи, от трева към твърди кортове и отскачането на топката, силните ветрове тук в Монреал, така че усещам сякаш няма нищо общо с Индиън Уелс и Маями, и Уимбълдън, така че всичко започва отначало. Развълнуван съм да бъда тук. Щастлив съм, че съм здрав. Надявах се, че през втората половина на сезона ще мога да играя повече тренир и се надявам да започна с победа в първия кръг и след това ще видим докъде ще ме доведе, но трябва да мисля мач за мача."