Григор Димитров отпадна в първия си мач на Мастърса в Мадрид, но екзекуторът му Милош Раонич не продължи още дълго в надпреварата. Канадецът отпадна още на следващото стъпало от надпреварата от сънародника си Денис Шаповалов. 

Младият талант надделя над бившия №3 в света с 6:4, 6:4 за по-малко от час и половина на корта. Така той си осигури място на 1/4-финалите, където негов съперник ще е първата британска ракета Кайл Едмънд. 

Островитянинът поднесе друга от изненадите в надпреварата, като елиминира осмия поставен Давид Гофен с 2:0 сета (6:3, 6:3). Така със сигурност поне един от полуфиналистите ще е непоставен. 

Иначе, както често се случва в мачовете на Раонич, сетовете бяха решени от по един пробив. И за негова беда, те бяха в полза на Шаповалов. Младокът спечели седмия гейм на първия сет, след като преди това беше изпуснал два брейкбола в предното му подаване. 

Нещата се развиха огледално във втория сет. Шаповалов пак изпусна две възможности за пробив в петия гейм, но в седмия стигна до пробива. И това му се оказа напълно достатъчно, за да победи.