Роджър Федерер няма да спечели друга титла от Големия шлем. Така мисли спечелилият седем такива в кариерата си бивш тенисист Джон Макенроу.

32-годишният швейцарец се смъкна до 7-ото място в световната ранглиста, което е най-ниското му класиране за последното деситилетие. От другата седмица той ще се опита да пребори както конкуренцията на Ю Ес Оупън, така и все по-притеснителните проблеми с гърба. За последно гениалният швейцарец вдигна трофей от Големите четири през 2012 година, когато триумфира на любимия си „Уимбълдън“. С тази титла общата му сметка набъбна до 17, което си остава ненадминат рекорд.

„Винаги идва момент, независимо колко велик бе Роджър през всичките тези години, когато другите успяват да те стигнат“, коментира Макенроу. „Не виждам как на този етап той ще може да спечели всички седем кръга, както и да победи двама от тримата най-добри играчи.“

„Естествено, съществуват определени сценарии, при които той може лесно да участва в даден турнир и дори да стигне финал. Андре Агаси стигна финал на Ю Ес Оупън на 35 години, така че нямаме причина да не вярваме, че и Роджър може да го направи.“

„На „Уимбълдън“ го виждах как стига финал на тази възраст. Виждам го и на твърди кортове, но лично аз смятам, че на този етап ще му бъде ужасно, ужасно трудно да спечели още една титла“, завърши американецът.