Световният Номер 2 в тениса Новак Джокович заяви, че не играе тенис заради пари или слава, а защото това е неговата голяма страст в живота. Джокович гостува в популярно италианско телевизионно предаване, където говори за тениса в днешно време.

“Тенисът в последното десетилетие е много повече физически спорт. Трябва да си готов да прекараш на терена пет или шест часа. Между другото повечето играчи в Топ 50 са достатъчно добре подготвени физически и победата взима този, който е по-стабилен психически“, сподели сръбската тенис звезда.

Новак Джокович коментира и треньорите Мариан Вайда и Борис Бекер. „Вайда е повече от треньор. Той е приятел, пред който може да се отпусна и да говоря дори за лични проблеми. От друга страна Бекер е бил топ тенисист и разбира ситуациите, с които трябва да се справям на терена“, каза Ноле.

Джокович бе категоричен, че за него тенисът е любов и забавление. „Когато усетя, че тези неща липсват, ще се откажа. Не играя тенис за пари или слава. За мен той е истинска страст“, заяви още вторият в световната ранглиста.