Новак Джокович спечели титлата от Мастърса в Маями, след като на финала на турнира не остави много шансове на Рафаел Надал, и взе мача след 6:3, 6:3.

Ноле спечели последните си три срещи със световния номер 1, и демонстрира, че е в отлична форма, с втора поредна титла в САЩ, след тази в Индиън Уелс.

Това е четвъртия трофей на Джокович от Маями, с което той изпревари Пийт Сампрас във вечната класация, и е на две титли от Андре Агаси.

Световният номер 2 проби веднъж сервиса на Надал в първия сет, и два пъти във втория, като доминираше от началото до края.

За Рафа Надал ще остане надеждата завръщането в Европа, и сезонът на клей, да му върнат загубеното от последните седмици в Северна Америка.

Ноле отказа Надал в Маями в среща №40 помежду им

източник: БГНЕС

Срещата между Ноле и Рафа в Маями бе под №40 помежду им в Оупън ерата.

Сърбинът спаси точка за пробив в първия гейм, и постепенно започна да притиска Надал, а със страхотно отигравене от форхенд излезе с 4:2 напред, и затвори сета за 40 минути.

Надал опитваше да се държи в мача, но бе пробит на два пъти, след като се задържа при 3:1, а при 5:3 Джокович успя да вкара още първия мач пойнт, и да спечели срещата.

Ноле стана и първият тенисист след Роджър Федерер, успял да вземе две последователни титли от американско турне.