Британецът Джак Дрейпър е поскледният полуфиналист на турнира по тенис на АТП "Следващата генерация" в италианския град Милано.

В надпреварата на твърда настилка в зала с награден фонд 1,4 милиона долара участват осем тенисисти на възраст до 21 години, а мачовете се играят в съкратен вариант до четири гейма на сет с тайбрек при равенство 3:3.

Дрейпър надделя над представителя на домакините Лоренцо Музети с 4:1, 4:0, 4:3(3) в директен сблъсък за второто място в "Червената група" и след втората си победа в състезанието продължава напред. За място на финала британецът ще срещне победителя в "Зелената група" Брендън Накашима, който завърши първата фаза на турнира с пълен актив от три победи след 4:3(4), 4:2, 4:1 над италианеца Франческо Пасаро.

Първенец "Червената група" пък стана швейцарецът Доминик Щрикер, който също постигна три успеха, след като в най-бързия мач в надпреварата пласира 24 печеливши удара и надделя над Чун-Син Цън (Тайван) с 4:2, 4:1, 4:2 само за 56 минути. 
 
Щрикер ще играе на полуфиналите срещу чеха Иржи Лехечка, който завърши втори в "Зелената група" с две победи, след като в последния кръг се наложи над представителя на домакините Матео Арналди с 4:3(5), 4:1, 4:3(4).