ЦСКА се включи в инициативата на Българска асоциация спорт за всички срещу расизма. Футболистите, облечени в специални тениски, заснеха видеоклип, в който приканват всички да кажат "Не на расизма!". Преди мача с Пирин в неделя тимът ще излезе на стадион "Българска армия" със същите фланелки. Двубоят ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT и на GONG PLAY. 

ЦСКА

източник: cs

ЦСКА е първият български клуб, който се включва в инициативата. Един от водещите букмейкъри на "армейците" е партньор на Българска асоциация спорт за всички и подпомага за популяризиране на посланието, че всички хора, независимо от техния пол, раса, религия са равни.

Българска асоциация спорт за всички е неправителствена национална спортна организация, развиваща дейност в областта на спорта за всички и целяща да популяризира здравословния начин на живот вече повече от 25 години.

ЦСКА

източник: cs

Асоциацията е партньор в Проект BRISWA - the BALL ROLLS IN the SAME WAY for ALL, който е съфинансиран от ЕС по програма ЕРАЗЪМ +. Проектът се занимава с проблема за расизма във футбола (и в спорта като цяло) и се цели да разпространи посланието за равенство между раса, пол, религия сред футболистите, особено младите хора, като по този начин се опитва да „изрита" расизма далече от терените, игрищата, стадионите и други.

Партньори по проекта са държавите Италия, Унгария, Гърция, Румъния, Сърбия и България.