Хърватският тенисист Марин Чилич сподели, че е невероятно горд от представянето на родината му на изминалото Световно първенство в Русия през лятото. „Шахматистите“ достигнаха до финала в надпреварата, където загубиха от бъдещия световен шампион Франция с 4:2.

Сега за възпитаниците на Златко Далич предстои решителен мач от турнира Лига на нациите срещу Англия в неделя, като победителят в сблъсъка ще завърши на първо място в групата и ще продължи към финалите на съревнованието през идното лято. Хърватите запазиха своите шансове след драматичен успех с 3:2 над Испания.

Чилич от своя страна загуби своите за класиране на полуфиналите на заключителния Мастърс в Лондон след като в груповата фаза победи Джон Иснър, но допусна поражения от Александър Зверев и световния номер 1 Новак Джокович.

„Бях изключително горд, те показаха толкова много страст“, заяви шампионът от Ю Ес Оупън за Sky Sports. „Те имаха и малко късмет, за да достигнат до финала, но като цяло бе наистина едно забележително колективно усилие. Беше наистина емоционално, защото през цялото време ги подкрепях“.

Хърватинът има и своите любими футболисти сред националите.

„Има няколко, разбира се, с повечето футболисти сме добри приятели. Кои са ми любимците? Ще кажа Лука Модрич, Иван Ракитич и Марио Манджукич. Що се отнася до англичаните…Ще избера Хари Кейн“, завърши тенисистът. Англия приемат у дома Хърватия в неделя следобед. /БГНЕС