Младият гладиатор Александър Зверев започна по страхотен начин участието си на финалния за годината АТР-турнир в Лондон. Германецът надделя с 2:0 сета над победителя от US Open 2014 Марин Чилич в първия мач от груповата фаза на надпреварата. 

За успеха на 21-годишния тенисист му бяха достатъчни два тайбрека. В тях беше убедителен и завоюва шестата си поредна победа над този съперник, превръщайки се на практика в черна котка за 30-годишния хърватин. 

А мачът не започна добре за Зверев. Той изостана с пробив още след първото си подаване, а при 0:3 му се наложи да спасява и още две възможности за пробив на свой сервис. Но след като се справи с тях, увереността му се завърна с пълна сила. 

На свой ред той имаше шанс да върне пробива, който Чилич спаси. Но в последния възможен момент германецът се спаси и направи този толкова важен за него брейк и в крайна сметка сетът влезе в тайбрек. 

В дългия гейм, изненадващо с оглед на силните страни на двамата тенисисти, сервиращите нямаха чак такъв превес, дори напротив. В крайна сметка минипробивите бяха повече от спечелените точки от сервиращите и това позволи на Зверев да дръпне с 6:3 и да има три сетбола. Той реализира едва третия си и поведе с 1:0 след 7:5. 

Във втората част нещата се развиха донякъде огледално. Отново Чилич стигна до първи пробив, но този път Зверев го върна веднага. Той имаше мачбол на сервис на съперника при 5:4 в своя полза, но Чилич го спаси. И в крайна сметка пак всичко се реши от тайбрек. 

В него обаче младият тенисист беше повече от безпощаден и даде само точка на хърватина, за да сложи окончателно точка на спора и да се поздрави с първия си успех във финалния турнир на АТР за годината.