Мачът между Рафаел Надал и Стан Вавринка от четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид се очакваше с огромно нетърпение, но зрителите не получиха желаната битка. А причината се нарича Надал. Испанецът демонстрира безпощаден тенис и даде само три гейма на трикратния шампион от Големия шлем - 6:1, 6:2 за 69 минути игра!

По този начин Матадора се класира за 11-ия си полуфинал в Мадрид, където е петкратен шампион. За него това е и рекорден 70-и общо полуфинал на ниво Мастърс 1000.

Една от трите победи на Вавринка срещу испанеца бе дошла именно в "Каха Магика" преди 4 години, а и предвид добрата форма на швейцареца и факта, че не бе допускал пробив цяла седмица, то очакванията бяха за много равностоен сблъсък. Нищо подобно обаче не се случи на корт "Маноло Сантана".

Надал проби четири пъти сервиса на съперника си и мощната му игра просто не даде шансове на бившия №3 в света.

Първият сет приключи само за 26 минути като швейцарецът спечели единствен гейм за 1:1. Във втората част Вавринка опита да е по-агресивен и се противопостави малко повече. В третия гейм той отрази два брейкбола и почивката дойде при 2:1 за него. Оттам насетне обаче последваха пет поредни гейма за Надал и място на полуфиналите, където негов съперник ще бъде Стефанос Циципас. 

Рафаел Надал и Стан Вавринка

източник: Gulliver/GettyImages