Българският национален отбор трябваше да вземе задължителна победа срещу Унгария, за да се изкачи в по-горна група на Купа Дейвис. Григор Димитров вече се бе включил в двубоите срещу Люксембург, но сега отказа участие няколко дни преди решителни сблъсъци на националния тенис център. Официално причина не бе посочена. Без първата ракета на България, момчетата водени от капитана Тодор Енев загубиха от Унгаррия и така изпуснаха възможността да преминат в първа група на зона Европа-Африка.

„Започнахме кампанията още март месец, момчетата направиха всичко възможно, за да стигнат дотук, дадоха всичко от себе си и видяхте, че те сами могат да постигнат много успехи и победи и аз съм горд с тях“, сподели Енев.

„Що се отнася до Григор, аз винаги и ние целия отбор, сме го разбирали за решенията му и че програмата му е много тежка, но ние болно и сме разочаровани, че той не можа да вземе  участие в тази важна среща“, добави капитанът на националния отбор.

Рекордьорът по мачове за Купа Дейвис Тодор Енев подчерта още, че най-голямото му съжаление е проваленият шанс на младите състезатели да натрупат опит срещу по-силни съперници в първата група. Той обясни и противоречивите емоции около решението на Гришо и твърденията, че първата ни ракета идва да играе за Купа Дейвис само, за да натрупа точки за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Само човек, който не играл професионално тенис, не може да разбере, че е много тежко да участваш в тези състезания. Това са много лишения и затова го разбираме в избора му да не участва за Купа Дейвис, но можеше да направи компромис и да дойде за мача с Унгария, което пак щеше да му попълни квотата за Олимпиада, защото ние можехме в Люкмебург да се справим и без него. Както видяхте ние победихме Латвия, взехме тук двойките с Унгария. Момчетата показаха, че могат и се развиват напред в кариерата си.“

В разгара на мачовете срещу Унгария обаче, Григор Димитров публикува своя снимка в „Туитър“, Очевидно ваканционното му настроение е било прието като неприятна изненада в отбора.

„Наистина съм изненадан от този пост, тук уикендът беше топъл, момчетата се раздадоха и съм много разочарован, че той по този начин поства снимки, нека хората да коментират, но момчетата също бяха изненадани, когато видяха тази снимка“, каза още Тодор Енев.