Анди Мъри попадна в състава на Великобритания за финалите на Купа Дейвис през ноември след първата си титла от ATP веригата след двугодишна пауза през уикенда в Антверпен.

Бившият номер 1 ще се присъедини към брат си Джейми, като дуото помогна за успеха на британците в изданието през 2015. Първите ракети на Великобритания на сингъл и двойки – Дан Еванс и Нийл Скупски, също са в състава на Лион Смит, а последният пети играч ще бъде оповестен в близките седмици. Включването на Анди Мъри идва след забележителния му успех над Стан Вавринка във финала на турнира в Антверпен.

Играейки в едва седмата си надпревара след завръщането от операция за смяна на тазобедрената става, Мъри се пребори за успех, след като изостана със сет, за да надиграе швейцарския ветеран.

„Абсолютно фантастично е, че Анди се завърна и спечели титлата в Антверпен вчера“, не скри ентусиазмът си Смит. Междувременно, Еванс ще се включи в състава, след като стана най-високоранкирания тенисист на Великобритания, пробивайки в топ 50.

„Дан е в един от най-добрите периоди в кариерата си и заслужава мястото си в отбора, след като се завърна в топ 50. Джейми и Нийл също са във великолепна форма, след като достигнаха до полуфиналите в Синсинати, Ю Ес Оупън, Пекин и Шанхай. Ние сме в добра позиция с подобрена сила и дълбочина в тима и ще обявим петия ни играч в следващите две седмици. Очакваме с нетърпение да покажем най-добрия си тенис в груповата фаза и както винаги, сме развълнувани да играем за нашите привърженици и всички тези, които пътуват до Мадрид“, добави треньорът на британците.

Финалите в испанската столица ще се проведат от 18-24 ноември. Великобритания е в група Е заедно с отборите на Холандия и Казахстан, като се изправят срещу тях съответно на 20 и 21. Четвъртфиналите са на 22 ноември, а полуфиналите и финалът съответно на 23 и 24. /БГНЕС