Анди Мъри показа най-солидната игра от момента на завръщането си на корта досега и победи поставения под номер 8 на турнира по тенис за мъже в Антверпен Пабло Куевас с 6:4, 6:3. Така шотандецът, който дълго време се възстановяваше от операция на крака, се класира на четвъртфинал и там ще срещне румънеца Мариус Копил.

Бившият водач в мъжката ранглиста, който претърпя през януари спасяваща кариерата му операция, спаси всичките четири брейк-пойнта, пред които се изправи, а в същото време загуби едва шест точки от свой сервис.

След трудната и измъчена победа над местния любимец Кимер Копеянс в първия кръг, Мъри показа някои от най-добрите си умения, а също така и достатъчно агресия, за да се справи с уругваеца Куевас.

Трикратният победител в Големия шлем покривашще всички ъгли на игралното си поле и изглеждаше доста опасен при излизанията си на мрежата, постигайки 7-ата си победа в турнир на АТР на сингъл. Играещият предимно с мощни сервиси румънец Копил, който направи 13 аса срещу Диего Шварцман, а и го победи с 6:4, 5:7, 7:6 (7), е неговият следващ противник за място на полуфиналите.

Италианският тийнейджър Яник Синер се гордее с най-серизоната си победа в кариерата, след като отстрани номер 13 в света и водач в схемата на турнира Гаел Монфис с 6:3, 6:2. Така 18-годишният апенинец, който влезе с уайлдкард, ще играе за първи път на четвъртфинал в турнир от АТР.

Неговият следващ съперник е Франсис Тиафо (САЩ), който победи с 6:3, 6:4 номер 7 в схемата Ян-Ленард Щруф. Синер, който има общо пет победи в АТР- всичките през 2019-а година, ще се опита да си спечели и място в в турнира Next Gen ATP Finals, който ще се провежда в Милано през ноември. / БТА