Очакваше се, че през тази седмица Анди Мъри ще вземе участие на турнира от сериите Чалънджър в Сурбитън, където бившият номер 1 трябваше да защитава титлата си. Това обаче няма да се случи, след като шотландецът разкри, че има болки в гърба.

3-кратният шампион от „шлема“ загуби още на старта на Ролан Гарос от Стан Вавринка и вече е изцяло концентриран върху изявите си на трева. Мъри сподели, че по никакъв начин не желае да рискува здравето си и иска да си даде малка почивка преди отново да се завърне на корта.

„Съжалявам, че няма да мога да играя в Сурбитън, но такива са фактите и аз трябва да ги приема. От известно време чувствам неразположение в гърба и ще премина няколко прегледа, за да се уверя, че всичко е наред. Не желая да предприемам излишни рискове и нещата да станат още по-сложни, изключително важно е да бъда много внимателен към здравето си и да подхождам разумно“, разкри Мъри.

„Щеше да е чудесно да защитавам титлата си, но единственото, което мога да сторя е да продължа напред и да гледам към следващите турнири. Не мисля, че ще има проблеми, и ако всичко е наред, би трябвало да участвам на турнира в Щутгарт още през следващата седмица. Все пак, както вече споделих, ще направя необходимите процедури, ще видим какво ще покажат прегледите и силно се надявам, да играя на трева съвсем скоро“, каза още опитният тенисист.