Мечтата за още един мач между Анди Мъри и Новак Джокович се изпари, след като британецът загуби на тенис турнира в Женева, който е последна репетиция за някои от играчите преди Ролан Гарос.

Играещият с „уайлд кард“ Мъри губеше от Яник Ханфман с 5-7, 1-4, когато гръмотевична буря прекрати двубоя между двамата вчера. Играта бе подновена днес, като световният номер 85 от Германия се нуждаеше от малко повече от 10 минути, за да спечели втория сет с 6-2.

По този начин Ханфман си осигури сблъсък с Джокович в сряда и уби надеждите на тенис феновете за вероятно последния двубой на професионално ниво между Мъри и сърбина преди края на кариерите им. Последният им мач бе финалът в Доха през 2017, когато Джокера се наложи, за да грабне титлата.

Джокович взе решение да участва в Женева с „уайлд кард“ в опит да се подготви максимално добре за защитата на титлата на Ролан Гарос. Сърбинът няма трофей от началото на годината и ако не спечели в швейцарския град, ще влезе в надпреварата в Париж без титла за първи път от 2018-а насам. Освен Ноле, в Женева участие ще вземат Каспер Рууд, Тейлър Фриц, Бен Шелтън и Себастиан Баес.