Носителят на три титли от "Големия шлем" Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в белгийския град Антверпен с награден фонд 635 750 евро.

В двубой на двама ветерани швейцарецът се наложи над испанеца Фелисиано Лопес с 6:7(4), 6:4, 7:6(4) за 2 часа и 21 минути игра. Вавринка, за когото това бе първи мач от четвъртфинала на Откритото първенство на САЩ преди месец, не допусна нито един пробив в хода на целия мач и с помощта на 17 аса успя да запише петата си победа в общо осем срещи с Лопес. В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу друг опитен играч - Жил Симон, който в изцяло френски сблъсък елиминира шампиона за 2017 година Жо-Вилфрид Цонга след 6:4, 7:5.

Високият процент на вкаран първи сервис помогна много на Симон в срещата, тъй като Цонга игра с едва 52 процента успех на първо подаване и макар първи в мача да стигна до пробив, не бе в състояние да извлече никакви други позитиви от срещата. Към фазата на четвъртфиналите продължава и поставеният под номер 5 в схемата Гидо Пея от Аржентина, който се наложи със 7:5, 7:5 над южнокорееца Ву Квон Сун, елиминирал в първия кръг шампиона за 2016 година Ришар Гаске. Следващият съперник на Пея ще бъде победителят от мача между местния любимец Давид Гофен и французина Юго Умбер.