Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски спечели първата си титла на сингъл, триумфирайки на силния турнир на твърди кортове в Претория (ЮАР) с награден фонд 15 хиляди долара. Големият ни талант ликува в епичен финал срещу французина Артюр Казо, когото победи със 7:6(3), 6:7 (5), 7:6(6).

Както и на полуфинала, така и днес Алекс блесна с цели 17 аса, а след като реализира петия мачбол вдигна победоносно ръце. И напълно заслужено, тъй като представи на зрителите много красив тенис, спечелвайки овациите.

Големият ни талант за пореден път демонстрира борбен дух и здрава психика, оцелявайки в изключителна драма. Алекс и вчера триумфира на финала, след като взе титлата и в турнира на двойки. 

На сингъл това е първи успех за него, а след впечатляващото представяне вече гони класиране в "Клуб 650" на световната ранглиста. 

Титлата е общо трета на Донски през 2019 година след двете на двойки - в Грузия преди два месеца и от вчера в Претория.

Иначе Алекс е играл финали още в Созопол, в Грузия, както и преди седмица в Йоханесбург, където обаче отстъпи в друга изключителна драма.

"Много се радвам, че успях да спечеля първата си титла на сингъл в кариерата. Благодаря много на семейството ми и на моя мениджър Ивайло Крачунов. Ще продължим да работим професионално и упорито, защото успехите идват след много работа и много усилия", заяви пред БЛИЦ Алекс Донски, който е национал на България и представяше страната ни за Купа "Дейвис".