Българският национален състезател по тенис Алекс Донски публикува много интересно и изключително професионално направено собствено видео в “You Tube”. Акцентът на клипа е върху мача от Купа Дейвис срещу ЮАР. Преди това обаче Донски накратко разказва за тренировките си в известната академия на Патрик Муратоглу.

„Много неща се промениха през тази година. Едно от тях е, че започнах да тренирам в „Муратоглу Тенис Академи“, където направих промени в играта си. Това ми донесе много добри резултати – успях да стигна до три финала на сингъл и наскоро да спечеля първата си титла на „Фючърс“ в ЮАР. Освен това играх три финала на двойки и да спечеля две титли. Така се изкачих до 585-о място на сингъл, а на двойки съм 429-и или някъде там.

Всичко това щеше да бъде невъзможно без моя агент Ивайло Крачунов и моите спонсори. Много е важно да имаш огромен екип, който те подкрепя и вярва в теб. Това увеличава желанието ми да постигам още и по-добри резултати“, признава Алекс Донски в началото на видеото.

След това разказът на родния тенис талант се пренася върху мача с ЮАР за Купа Дейвис. Видеото преминава през целия етап на подготовката – от заминаването от София, през 24-часовото пътуване до Кейптаун, тренировките в Южна Африка и самата среща от неофициалното отборно световно първенство по тенис.

В своя наистина професионално направен клип Алекс Донски запознава зрителите детайлно с тениситите от отбора на ЮАР, проследява развитието на всички срещи от мача. В края той благодари на всички българи, живеещи в Южна Африка, които са подкрепяли родните спортисти в мача от Купа Дейвис.