Серина Уилямс е една от успелите жени. Тя е една от най-известните тенисистки, но въпреки това се е сблъскала с всички проблеми, съпътстващи майките при раждането, а и след това.

37-годишната състезателка изглеждаше наистина доволна, когато се качи на сцената пред множество от жени по време на конференция, за да разговаря по въпросите, свързани с нежния пол.

Серина засегна темата за това как майките се третират от системата на здравеопазването и как самата тя се справя с бремето на майчинството.

Раждането на дъщеря й Алексис е било особено трудно и е имало няколко усложнения.

„В тази страна, която трябва да бъде толкова напреднала в технологиите, защо се отнасяме към майките по този начин? Аз бях от щастливките, които имаха възможността да бъдат чути. Имах прекрасен лекар-жена, който ме слушаше. Има толкова много жени, които не са били чути, това е наистина несправедливо“, коментира Серина.

„Винаги съм имала съмнения, че не съм достатъчно добра майка. Ние всички преминаваме през тези различни емоции, за които хората не се чувстват комфортно да говорят. А трябва. Ние трябва да разговаряме за нещата, които ни карат да се чувстваме неудобно“, продължи шампионката.