Две от иконите на тениса Роджър Федерер и Серина Уилямс ще се включат в отборното първенство за смесени двойки Хопман Къп, с който традиционно започва новия тенис сезон. Навръх Нова година двамата ще бъдат в Пърт, където ще защитават честта на своите родини Швейцария и САЩ.

Финалистката от US Open Уилямс ще играе в надпреварата за първи път от 2016-а насам. Американката вече приключи настоящия си сезон като се оттегли от участие на турнира в Пекин. В смесената надпревара тя ще бъде в тандем със световния №41 Франсис Тиафо, който през тази година спечели първата си титла.


"Винаги съм се наслаждавала да играя в Северна Австралия пред публиката в Пърт Арина. Австралийските фенове са много топли и подкрепящи, а Хопман Къп винаги дава страхотен старт на сезона, особено преди Аустрелиън Оупън", сподели Уилямс. "Не съм играла с Франсис на смесени двойки преди, но го гледах отблизо през тази година. Той има много ярко бъдеще и нямам търпение да бъда на корта с него, ще е много забавно."

37-годишният Федерер пък отново ще си партнира с Белинда Бенчич в опит да спечели турнира за втора поредна година. През януари Швейцария победи Германия в състав Анжелик Кербер и Александър Зверев след 2:1.

Зверев и Кербер също отново са на линия. Великобритания ще бъде представена от Камерън Нори и Кейти Боултър, а сред осемте отбора ще бъдат още Австралия, Франция, Гърция и Испания.

Хопман Къп има договор с Тенис Австралия за 2022, но бъдещето на надпреварата остава под сериозна въпросителна. От 2020 АТР ще провежда Световна отборна купа в началото на годината като надпреварата също ще бъде в Австралия.

Федерер и Уилямс

източник: Gulliver/GettyImages