Датчанката Каролине Возняцки се класира за финала на заключителния за сезона турнир на УТА в Сингапур, след като в полуфиналите се наложи със 7:6(9), 6:3 над чехкинята Каролина Плишкова. В спора за трофея Возняцки ще срещне победителката от втория полуфинал между Винъс Уилямс (САЩ) и Каролин Гарсия (Франция), който е по-късно днес.

Това е второ класиране на датчанката за финала на турнира след 2010 година, когато отстъпи в три сета пред белгийката Ким Клайстерс. Двубоят между Возняцки и Плишкова бе много оспорван, като в първия сет чехкинята пропусна три сетбола при 5:4 гейма на свой сервис. В тайбрека Возняцки поведе с 6:1 точки, пропиля пет поредни сетбола, което даде нов шанс на Плишкова да спечели първия сет при 7:6.

Возняцки отрази първата възможност, открила се пред Плишкова, но чехкинята още два шанса за завършване на сета при 8:7 и 9:8 точки, но отново не успя да ги реализира. Маратонският първи сет все пак приключи след час и 24 минути игра при 11:9 точки за Возняцки, която го затвори при шестата си възможност да го направи. Вторият сет започна с 4 пробива в първите пет гейма, като двете тенисистки си размениха по два такива. В осмия гейм Возняцки реализира нов такъв, който този път се оказа решаващ и позволи на датчанката да спечели и втория сет след 6:3.