Каролин Гарсия (Франция) запази шансовете си да се класира на полуфинал на турнира на УТА, след като се наложи в третата си среща в Червената група с 0:6, 6:3, 7:5 над датчанката Каролине Возняцки.

Гарсия, която тази година играе за първи път на финалния турнир на женската тенис-асоциация, както и Возняцки имат баланс от 2-1 победи, но още преди този мач датчанката си беше гарантирала квотата за полуфинала. Резултатът от втората среща в групата между Симона Халеп (1-1) и Елина Свитолина (0-2) ще определи втората полуфиналистка.

Возняцки, която игра на финал през 2010-а година, поведе с 5:3 във финалния сет и сдервираше за мача при 5:4, но допусна пробив при бекхенд на мрежата. След това французойката успя да оползотвори втория си мач-пойнт, след като Каролине Воцняцки изпрати в аут топката при дълъг бекхенд.

"В първия сет Возняцки игра зашеметяващо, докато аз изобщо не си вярвах", заяви Гарсия. В началото на втората част си казах:

"Какво повече можеш да загубиш? Нищо. Просто се постарай да поиграеш малко по-добре и вкарай малко повече интензивност в движенията с краката. А и накрая вече намерих своя ритъм".

Гарсия стигна до тук след силни изяви в края на кезона, когато спечели титлите в Ухан (Китай) и Пекин, които й гарантираха място във финалния турнир на УТА. 

Каролине Возняцки

източник: Gulliver/GettyImages