Водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки и рускинята Мария Шарапова се класираха за полуфиналите в турнира по тенис за жени в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 4,5 милиона долара.

На четвъртфиналите поставената под номер 1 в схемата датчанка Возняцки не срещна почти никаква съпротива от страна на Виктория Азаренка. Състезателката от Беларус получи контузия в бедрото при резултат 3:0 в полза на Возняцки в първия сет и заради травмата се отказа от участие в мача.

Номер 8 в схемата Азаренка, която е близка приятелка на Каролине Возняцки, получи неприятната контузия, когато се опитваше да отиграе трудна топка във второто разиграване на третия гейм.

В следващия кръг Возняцки ще срещне поставената под номер 16 Мария Шарапова. Рускинята надигра трудно с 6:2, 5:7, 6:3 китайката Пън Шуай.

Шарапова, шампионка в Индиън Уелс от 2006 година, спечели лесно първия сет и контролираше играта в началото на втората част. След това обаче допусна седем двойни грешки и това позволи на китайската състезателка да изравни резултата.

В последния сет Мария Шарапова демонстрира отлична игра на форхенд и това й позволи да спечели победата след близо 150 минути игра.