Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като победи хърватина Иво Карлович с 5:7, 6:1, 7:6(7).

Карлович бе първият, който достигна до пробив в двубоя, за да спечели първия сет. Надал, който наскоро бе новоприет за почетен член на Реал Мадрид, отговори на предизвикателството и спечели пет поредни гейма, за да поведе с 5:0 във втората част.

Хърватинът все пак не допусна да загуби сет на нула за първи път от 2004 година насам. В третия сет нямаше пробиви, а в тайбрека Надал показа повече спокойствие и затвори мача при третата си възможност.

„Когато загубиш първия сет срещу Карлович, си под голямо напрежение. Мисля, че изиграх страхотен втори сет. В третия нямах шансове за пробив, сервисът му беше невероятен. В тайбрека бях нервен, но вкарах добри ретури”, сподели Рафа Надал след двубоя.

На полуфиналите испанецът ще срещне Хуан Мартин дел Потро, който се класира без игра, след като съперникът му на четвъртфиналите Томи Робредо се отказа заради травма в адукторите.

„Дел Потро безспорно е един от най-добрите в света. Той се завръща след една година отсъствие. Когато си в такава позиция, си по-силен от всякога, защото си мотивиран и искаш да си наваксаш изгубеното време”, каза Надал за следващия си съперник.