Водачката в световната ранглиста по тенис Каролине Возняцки се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Доха с награден фонд 2.9 милиона долара. В среща от третия кръг датчанката се наложи със 7:5, 6:1 над румънката Моника Никулеску.

Лидерката в схемата имаше известни проблеми само в първия сет, когато поведе с 4:1 гейма, но допусна Никулеску да спечели следващите 4 гейма и да получи възможност да сервира за сета.

Въпреки отличния шанс, румънката не успя да се възползва от него и допусна съперичката ѝ да върне пробива. Това пречупи Никулеску и до края на срещата тя спечели само още един гейм, като и в него трябваше да спасява точка за пробив.

На четвъртфиналите се класира и Петра Квитова, която се наложи с 6:4, 7:5 над третата в света Елина Свитолина. Чехкинята показа много стабилна игра, особено на свой сервис, като допусна минимален брой грешки, с което неутрализира добрия сервис на украинската си съперничка.

За място на полуфиналите Квитова ще спори с германката Юлия Гьоргес, докато Возняцки очаква победителката от двубоя между Джоана Конта (Великобритания) и Анжелик Кербер (Германия), който затваря програмата в четвъртък. /БТА