Макар да се доближава до 39-та си годишнина Винъс Уилямс показва, че няма да се даде без бой на по-младите си съпернички. Американката продължава напред в Индиън Уелс, където се справи на 1/16-финалите със сънародничката си Кристина МакХейл в два сета - 6:2, 7:5. 

Първата част на този мач беше истински триумф на пробивите. Всъщност, в него победи състезателката, която по-често удържа своя сервис. От осем изиграни гейма в него, цели шест бяха на сметката на посрещащата. Винъс взе два пъти своето подаване и в крайна сметка триумфира с 6:2 и поведе в сетовете. 

Втората част протече в подобен сценарий. В нея пробивите бяха пет от 12 гейма, като отново ветеранката показа по-здравите нерви и по-високата класа и след 7:5 затвори мача в своя полза и продълажва похода си в калифорнийската пустиня. 

Общо взето изминалият ден в женската схема беше без някакви особени изненади, ако изключим единствено отпадането на 15-та в света германка Юлия Гьоргес, която беше отстранена от сънародничката си Мона Бартел, която е 97-а в света. 

В маратонски мач Бартел надделя със 7:5, 1:6, 6:4 и продължава напред. Но най-предно класираната германка в ранглистата Анджелик Кербер продължи напред, както го сториха още Каролина Плишкова, Наоми Осака, Арина Сабаленка, дори и Белинда Бенчич. 

Ето и резултатите в женската схема на Индиън Уелс през изминалата нощ: 

Анет Контавейт - Анастасия Севастова 5:0 и отказване

Анджелик Кербер - Наталия Вихлявцева 3:6, 6:1, 6:3

Каролина Плишкова - Исалин Бонавентюр 6:3, 6:2

Мона Бартел - Юлия Гьоргес 7:5, 1:6, 6:4

Винъс Уилямс - Кристина МакХейл 6:2, 7:5

Арина Сабаленка - Леся Цуренко 6:2, 7:5

Белинда Бенчич - Екатерина Александрова 6:4, 6:2

Наоми Осака - Даниел Роуз Колинс 6:4, 6:2