Винъс Уилямс се класира за втория кръг на тенис турнира Индиън Уелс. Въпреки че беше болна и видимо не на 100%, американката се справи със съпротивата на германката Андреа Петкович в три сета – в отделните части 6:4, 0:6, 6:3. Двубоят започна по-добре за 68-а в света, която проби в четвъртия гейм на откриващия сет.

Последва моментален рибрейк от страна на Винъс, но Петкович отново проби колебливия сервис на американката. От тук до края на частта имаше само една тенисистка на корта и това бе Уилямс, която след четири поредни гейма спечели и сета. Във втория картината коренно се промени, като германката записа сет на нула, а съмненията у представителката на домакините се повдигаха с всеки изминал гейм.

Въпреки набраната инерция, серията на Петкович спря още на старта на решителния сет, когато Винъс проби. Последва втори пробив за нея при 4:1. Уилямс сервираше за мача, когато германската й съперничка я проби за 5:3, но нов брейк за американката се оказа решителен за крайния изход.

"Не знам какво се случи днес. Опитвам се да разбера още какво стана“, сподели тя на интервюто след края на мача, а зрителите бяха в настроение след успеха на любимката им в един слънчев и ветровит ден в калифорнийската пустиня. 

"Не може всеки ден да си на 100%, но това не означава, че няма да играеш със сърце и страст“, добави тя. В следващата фаза по-голямата от сестрите Уилямс ще се изправи срещу чехкинята Петра Квитова, която води с 4:2 в преките сблъсъци помежду им. /БГНЕС