Симона Халеп сложи край на похода на ветеранката Винъс Уилямс на домашния ѝ турнир в Маями. Поставената под номер две в схемата румънка надделя с 2:0 сета над 38-годишната американка и не ѝ остави възможност да продължи приказката си. 

Мачът беше решен за малко повече от час. В него Халеп наложи тотална доминация от самото начало, след като дръпна с 3:0 с два пробива аванс и макар единият да беше върнат веднага, тя затвори първия сет при 6:3, като отново взе подаването на съперничката си. 

Във втория сет имаше само един пробив, но той беше напълно достатъчен на румънката да надделее и в него. Той дойде в четвъртия гейм, а след него последва и затвърждаване на пробива за 4:1. В последния гейм на Халеп ѝ се наложи да спасява брейкбол, справи се, после реализира мачбола си и е на 1/4-финал. 

Там ще срещне 18-та в схемата китайка Циян Ван, която надделя над сънародничката си и съфамилничка Яфан Ван след 7:5, 6:4. Двете си размениха по един светкавичен пробив и в двата сета, а всичко беше решено с взимане на подаването на Яфан Ван в последния гейм и на първата, и на втората част. 

Най-щастливи от тези 1/8-финали при жените със сигурност са чешките фенове. Защото ще могат да гледат три свои любимки на следващото стъпало. Петра Квитова изхвърли французойката Каролине Гарсия след 6:3, 6:3, а друга от фаворитките Каролина Плишкова се справи с Юлия Путинцева от Казахстан след 2:6, 6:3, 7:5. 

Маркета Вондрушова изхвърли германската изненада Татяна Мария след 6:4, 6:3 и ще се изправи именно срещу Плишкова. На 1/4-финал е и Су-Вей Сие, която изхвърли Каролине Вожнячки с 2:1 сета. Ашли Барти също е на 1/4-финал.