Виктория Томова завършва 2017 година като номер 139 в световната ранглиста и първа ракета на България при жените. През годината тя спечели титлите от два турнира - в Истанбул и София с награден фонд от по 25 хиляди долара.

Точно на Коледа Томова заминава за Австралия, където ще участва на турнир в Бризбейн, а след това на квалификациите на Аустрелиън оупън.

"Мисля, че това беше доста добър сезон за мен. Можеше да бъде и по-добър, ако не беше съпътстван от контузиите, които получих. Пропуснах няколко турнира, на които можех да се представя доста добре. След травмата в адуктора ми се наложи да пропусна три турнира, а това стана точно, след като спечелих надпреварата в Истанбул с награден фонд от 25 хиляди долара, където победих Магдалена Рибарикова и Лора Робсън. Опитвам се да не поглеждам назад с лоши спомени. Искам да съм позитивна и се надявам следващата година да се представя още по-добре", заяви Виктория Томова в интервю за сайта на Българска федерация по тенис. Състезателката увери, че е отлично подготвена физически след здрави тренировки във фитнеса и вярва, че скоро ще се класира за основната схема на турнир от Големия шлем.

"Малко не ми достигна вече на три пъти (два пъти на US OPEN и веднъж на Australian Open), но съм доста близко до това. Мисля, че направих много сериозна подготовка в последните четири-пет седмици. Здраво се потрудих във фитнеса и се надявам това да ми се отплати в следващите месеци", каза Томова. Първата ракета на България е амбицирана скоро да влезе в топ 100. "Разликата не е голяма. Съвсем малки детайли не ми достигат. Мисля, че подготовката, която направих в последните седмици ще ми помогне и ще допринесе, за да стигна до първите 100", каза Томова./БТА