Ракета №1 на България в женския тенис Виктория Томова постигна втора поредна победа на силния ITF турнир в Дубай, който е с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство.

В мач от втория кръг световната №144 победи тенисистка от топ 100 в лицето на Катерина Козлова, която в момента е 87-а в класацията – 7:6(6), 5:4 и отказване на съперничката.

Двубоят бе изпълнен с множество пробиви, но Томова показа класа в решителните моменти. Тя губеше с 4:5 в първия сет, когато Козлова сервираше за спечелване на частта. В този момент българката върна пробива, спасявайки и сетбол. В последвалия  тайбрек отново Козлова първа достигна до сетбол, но Томова взе следващите три точки и поведе.

Втората част започна с два брейка и 3:0 за българката. Козлова обаче върна и двата преди серия от още три последователни пробива. Така при 5:4 Томова трябваше да сервира за спечелване на двубоя, но в този момент съперничката ѝ се отказа и така българката се класира на четвъртфиналите.

Там нейната съперничка ще бъде много сериозно име в тениса – бившата №5 в света и финалистка от Ролан Гарос Сара Ерани, която обаче в момента е само една позиция пред Томова в ранглистата.