Виктория Томова пропусна да постигне много престижна победа срещу бившата №5 в света и финалистка от Ролан Гарос Сара Ерани.

Ракета №1 на България на няколко пъти бе много близо до победата, но в крайна сметка опитът на италианката и нервността на Томова в решителните моменти бяха ключови и Ерани победи с 2:6, 7:5, 7:5.

Мачът бе четвъртфинал на силния ITF турнир в Дубай с награден фонд 100 хиляди долара, а на полуфиналите Ерани ще срещне Белинда Бенчич. Томова пък продължава подготовката си за началото на 2018-а и турнирите в Австралия. Българката обаче няма как да не съжалява много, защото на три пъти сервира за спечелване на мача, но така и не успя да сложи края му.

Двубоят започна фантастично за Вики, която надиграваше категорично съперничката си. След спечелени 9 от първите 11 гейма в мача Томова водеше с 6:2 и 3:0 във втория сет, включително и с два пробива. Един от тях бе върнат, но пък българката постигна още един и при 5:2 във втория сет имаше сервис за спечелване на мача. Само че в този момент ситуацията на корта се промени, Ерани взе четири последователни гейма и след 7:5 вкара мача в трета решителна част.

Опитната италианка започна продължи по-добре и набързо поведе с 4:2. Томова обаче не се отказа, веднага постигна рибрейк, а след това и още един пробив за 5:4. Така тя за трети път сервираше за спечелване на мача, но отново не се справи. Ерани поведе с 6:5 и този път сервисът на българката бе за оставане в мача. За съжаление италианката стигна до два мачбола и реализира втория, за да стигне до победата след близо 3 часа игра.