Винъс Уилямс не успя да сдъжи емоциите си по време на пресконференцията след победата си със 7:6 (9:7), 6:4 в първи кръг на Уимбълдън над младата белгийка Елизе Мертенс. 

Американската тенисистка дори се разплака пред журналистите, а повод за това е трагичната катастрофа, която претърпя Уилямс на 9 юни. Заради произшествието пътувалият с нея 78-годишен Джером Барсън получи фрактура в гръбначния стълб и множество вътрешни наранявания. Той почина на 22 юни.

Съдят Винъс Уилямс след трагичната катастрофа

Няколко дни по-късно стана ясно, че семейството на загиналия Барсън смята да съди тенисистката, тъй като според властите във Флорида причина за нещастното събитие е именно тя.

“Не можеш да бъдеш готов за всичко. Нямам думи да опиша колко съм опустошена и съсипана от мъка. Просто нямам думи”, каза с треперещ глас Винъс.

Обвиниха Винъс в смъртоносна катастрофа

“Не можеш да си подготвен за всичко в живота. Готвя за всичките си мачове, опитвам да разгадая ходовете на всеки един мой опонент, но не бих могла да съм готова за подобно нещо. Нямам престава какво изпитание ще ми донесе утрешния ден. Това е всичко, което мога да кажа. Това е, което научих”, допълни тенисистката преди да напусне залата, отредена за срещи с медиите.