Винъс Уилямс ще бъде съдена заради смъртта на мъж в катастрофа, която вероятно е причинена от тенис звездата, съобщиха властите в щата Флорида.

Адвокат, представляващ семейството на загиналия Джером Барсън, заведе делото в петък в окръжния съд в Палм Бийч. Това става един ден след като полицията в Палм Бийч Гардънс издаде доклад, според който Уилямс е причинила катастрофа на 9 юни.

Заради произшествието 78-годишният Барсън получи фрактура в гръбначния стълб и множество вътрешни наранявания. Джером Барсън почина на 22 юни.

В момента 37-годишната Уилямс се подготвя да участва на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Американката е спечелила повече от 34 милиона долара от наградни фондове в своята кариера.

Обвиниха Винъс в смъртоносна катастрофа

Винъс има собствена марка за дрехи, както и сключени договори за милиони долари с водещи световни концерни от различни области. По-голямата от сестрите Уилямс има седем титли от турнирите от "Големия шлем" и е олимпийска шампионка на сингъл, двойки и смесени двойки.

Адвокат Майкъл Стийнгър обвинява Винъс Уилямс, че нарочно е преминала на червена светлина със своя автомобил и не е дала предимство, предизвиквайки катастрофа.
Джером Барсън е пенсиониран учител, който се преместил в Южна Флорида от Филаделфия през 1975 година.

Той е бил в добро здраве и се е подготвял да отиде на круиз със съпругата си Линда, трите си деца и своите 13 внуци. /БТА