Мария Шарапова срещна сериозни трудности срещу унгарката Тимеа Бабош на Откритото първенство в САЩ, но все пак успешно се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем. Участващата с уайлд кард рускиня победи съперничката си в три сета (6:7(4:7), 6:4, 6:1) в среща, продължила 2 часа и 22 минути.

Рокля с диаманти за Маша Шарапова на старта в Ню Йорк

В първия сет и двете тенисистки допуснаха по три пробива до тайбрека. Там обаче Бабош бързо поведе с 4:1, но Шарапова успя да я настигне и намали изоставането си само на точка. При 5:4 обаче унгарката не сбърка и при двата си сервиса и взе първия сет.

Втората част започна с пробив на рускинята още в първия гейм, но Бабош успя да го върне в четвъртия и след това да вземе подаването си, повеждайки с 3:2. В седмия гейм обаче Шарапова отново успя да пробие съперничката си, а след това лесно да изравни в резултата.

Тенис легенда за Шарапова: Не съм я виждала по-емоционална

В последния трети сет Маша отново прекърши унгарката още в първия гейм, а след това реализира още два пробива, за да затвори мача без главоболия.

Така рускинята се класира за втория кръг на US Open, където ще се изправи срещу представителката на домакините София Кенин, която надви Саня Викър с 6:3, 4:6, 7:6 (7:0).