Серина Уилямс победи Бернарда Пера на старта на турнира Top Seed Open в Лексингтън, Кентъки. Считаната за фаворитка в надпреварата Уилямс показа колеблива игра в първите два сета, но в решаващия момент опитът и класата ѝ казаха тежката си дума.

Първият сет започна равностойно и две те съпернички си размениха по два гейма. След това обаче Пера осъществи пробив и поведе с 4-2. Това се оказа повратният момент в сета, тъй като 60-тата в света не допусна Уилямс да застраши лидерството ѝ и спечели сета с 6-4.

Вторият сет започна подобно на първия и двете опонентки спечелиха по един гейм. Този път Уилямс бе тази, която първа стигна до пробив и поведе с 3-1. Пера обаче се вдигна и успя да изравни. При резултат 4-4 Серина стигна до нов пробив, който ѝ донесе успеха в сета.

Третият сет започна по познатия сценарии – по един спечелен гейм и резултат 1-1. След това обаче 6-кратната шампионка на US Open пое напълно контрола върху събитията и спечели 5 поредни гейма, като последният бе спечелен на нула.

В следващия кръг Серина Уилямс ще срещне сестра си Винъс.