Редом с изненадите на корта, журналистите, които отразяват тазгодишното издание на Откритото първенство на Щатите по тенис, винаги са жадни и за клюки от личния живот на участниците.

Испанецът Томи Робредо е свалил популярната сръбкиня Ана Иванович, гръмнаха негови сънародници репортери. Според твърденията именно за това хубавицата пътувала често до Барселона между турнирите, а и на самия US Open се забелязвало, че между двамата прехвърчат флуиди. 19-годишната родена в Белград тенисистка сподели в интервю преди няколко месеца, че нейният идеал за мъж е човекът да е висок и с тъмни очи и коса. Испанецът не попада точно в тази категория, защото е с 3 сантиметра по-нисък от Ана, но както са казва „любовта е сляпа”, коментират сръбски колеги и подмятат, че Ана може да си е паднала по разголените снимки на Томи в британското издание на „Космополитан”.

В тенис средите не е тайна, че Робредо има стаж във връзките с колежки. Отдавна се носи слух, че сред „жертвите” му е била и самата Мария Шарапова. Двамата бяха засечени да вечерят заедно в ресторант в Лондон по време на „Уимбълдън 2005”.

Що се отнася до личния живот на Ана Иванович, то той също е любима тема на пресата, като преди време дори се шушукаше, че сръбкинята може да има симпатии към хърватина Марио Анчич и даже сънародника й Новак Джокович, който й е добър приятел.