Полякинята Агниешка Радванска, която замени отказалата се заради вирусно заболяване Ана Иванович (Сърбия), надви със 6:2, 7:5 Светлана Кузнецова (Русия) в последната среща в бялата група на първенство на УТА в Доха с награден фонд 4,55 милиона долара.

Радванска не срещна проблеми в първия сет, който спечели на два гейма, но във втория Кузнецова се разигра и записа пет аса срещу нула за съперницата си. Рускинята обаче изпитваше сериозни проблеми при посрещането си и в крайна сметка записа третата си загуба на турнира след 1 час и 15 минути игра.

В петък две от тенисистките отказаха участие в първенството - Ана Иванович (Сърбия) и Серина Уилямс (САЩ). Шампионката от "Ролан Гарос" Иванович остана без шансове да се класира на полуфиналите, след като загуби първите си два мача в надпреварата. Американката пък прекрати участието си заради травма в мускул в областта на корема, което изпрати на полуфиналите рускинята Елена Дементиева заедно с победителката в лилавата група Винъс Уилямс.

Поставената под номер 8 в основната схема Вера Звонарьова (Русия) победи водачката Йелена Янкович (Сърбия) с 2:6, 6:3, 6:4 в среща от 3-ия кръг в бялата група. Това бе първа загуба за сръбската тенисистка, която игра с контузия в кръста.

Така Звонарьова се класира за полуфиналите като лидерка в групата след три победи, но Янкович също продължава напред.

След като си размениха по един сет в третата решителна част Янкович поведе с 3:1, но Звонарьова спечели следващите четири поредни гейма и в крайна сметка затвори мача със 6:4. Срещата продължи повече от 2 часа.

Олимпийската шампионка Дементиева победи сънародничката си Надя Петрова със 6:4, 4:6, 6:4, но резултатът нямаше значение за крайното класиране. Решителен за крайната победа се оказа третият сет, в който Дементиева поведе с 4:0 и на практика реши мача.

Полуфиналните двойки на първенството на УТА са Вера Звонарьова (Русия) - Елена Дементиева (Русия) и Винъс Уилямс (САЩ) - Йелена Янкович (Сърбия).