Арина Сабаленка вече е аут от надпреварата в Индиън Уелс. Световната номер 2 бе елиминирана на осминафиналите от правещата чудесен сезон Ема Наваро.

Поражението за шампионката от Откритото първенство на Австралия обаче, може да има по-големи последствия, като в зависимост от представянето на Ига Швьонтек, разликата между двете може да стане доста сериозна. Представителката на Беларус неколкократно изрази амбиции да атакува първото място в световната ранглиста, но поне на този етап ще трябва да продължи да се задоволява с втората позиция в класацията на  WTA, но и тук може да възникнат сериозни въпросителни.

При  добро представяне на Кори Гоф в Индиън Уелс, 20-годишната тенисистка има сериозни шансове да доближи Сабаленка. Гоф вече е част от четвъртфиналите, а при евентуална титла за шампионката от  US open 2023, разликата в точките между двете няма да бъде чак толкова голяма. До преди около месец, Арина Сабаленка имаше реални шансове да измести Швьонтек от върха на женския тенис, а сега изглежда сериозно застрашена, не само да изостане от първото място, но и най-вероятно ще трябва да се бори за запазването на позицията на световна номер 2.