Националката на България за "Фед Къп" Изабелла Шиникова се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в Амаме (Тунис) с награден фонд 10 хиляди долара.

Водачката в схемата Шиникова победи квалификантката Хулия Пайола (Испания) с 6:3, 6:4 за 76 минути.

В първия сет след 3:3 българката спечели три поредни гейма, а във втората част направи пробив в последния десети гейм.

С успеха тя заработи 7 точки за световната ранглиста и 980 долара, а в спор за титлата ще играе с номер 4 Ирина Мария Бара (Румъния).

Българката се стреми 14-а ттрофей на сингъл в турнирите на ITF и трета за сезона. Миналата седмица Шиникова спечели титлата на друг турнир в Амаме.

Джулия Терзийска отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 10 хиляди долара.

Поставената под номер 2 Терзийска загуби от шестата поставена Ана Цая (Германия) с 1:6, 1:6 за 55 минути. 20-годишната софиянка все пак заработи 4 точки за световната ранглиста и 490 долара.

Националката на България за "Фед Къп" Елица Костова се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в зала в мексиканския град Ирапуато с награден фонд 25 хиляди долара и гостоприемство.

Костова победи в оспорван мач Кристи Ан (САЩ) с 3:6, 6:4, 6:3 за 2:17 часа.

В третия сет българката направи пробив за 5:2 и спокойно приключи двубоя.
Така тя заработи 22 точки за световната ранглиста и 1144 долара, а за място на финала ще играе тази вечер срещу номер 8 Лесли Керхове (Холандия)./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS