Световната номер 2 Наоми Осака призна в четвъртък, че последните няколко седмици са били най-лошите в живота й и че не изпитвала удоволствие от играта, след като спечели "Аустрелиън Оупън" през януари.

Триумфът на японката в Мелбърн отбеляза втората й последователна титла от Големия шлем, след успеха й на "Ю Ес Оупън", която изведе 21-годишната тенисистка до номер 1 в света. От тогава насам, обаче, тя не успя да спечели турнир, загуби първата позиция в ранглистата и отпадна сензационно в първи кръг на Уимбълдън от Юлия Путинцева.

Осака публикува съобщение до своите фенове в социалните мрежи, обяснявайки срива във формата й.

„Когато нещата не се объркат, аз обвинявам себе си на 100%, имам тенденцията да се изключвам, защото не искам да занимавам никого със своите терзания и проблеми“, написа Осака. „Неочаквано, в най-лошите месеци от живота ми, имах и някои от най-хубавите си, защото се запознах с много нови хора. Казвайки това, мога честно да заявя, че не изпитвам удоволстиве от играта след Аустрелиън Оупън – нещо, което осъзнавам в момента“.

„Научих много за себе си и мисля, че израстнах толкова много като човек в последната година, така че съм наистина развълнувана какво е отредило бъдещето както на корта, така и извън него. Ще се видим в подготвителните турнири преди "Ю Ес Оупън“, завърши тя. Осака ще се опита да възвърне най-добрата си форма преди Флашинг Медоус по-късно този месец, стартирайки с турнира в Торонто следващата седмица. /БГНЕС